Matcha Powder

  • Natuurlijke energieboost zonder koffie
  • L-Theanine om focus en ontspanning te bevordenen
  • 10 keer meer antioxidanten dan groene thee

Matcha

Matcha is verpulverd groene theepoeder uit Japan. Wat matcha thee zo bijzonder maakt is dat de planten 2-3 weken voordat ze worden geoogst in de schaduw worden geteeld. Als gevolg daarvan gaat de planten extra hard werken waardoor bepaalde voedingsstoffen toenemen. Nadat de theeblaadjes zijn verwerkt worden ze vermalen tot het zeer fijne matcha poeder.

Thee is meestal een infusie van theeblaadjes met heet water maar bij matcha lost het poeder op in het hete water waardoor je meer voedingsstoffen binnen krijgt.  Zo zou matcha 10x rijker aan antioxidanten zijn dan gewone groene thee, 125x meer antioxidanten bevatten dan spinazie, 50x meer antioxidanten dan broccoli.

L-theanine

Is een wateroplosbaar, op glutamine gelijkend aminozuur dat thee zijn karakteristieke smaak geeft. Theanine wordt na inname snel opgenomen en heeft meestal al binnen 30 minuten een ontspannend en kalmerend effect, zonder dat sufheid of slaperigheid optreedt. De ontspanning gaat gepaard met toename van alfagolven in de hersenen (bij een dosis vanaf 50 mg). Voor het slapen ingenomen kan theanine de slaapkwaliteit verbeteren. Theanine beïnvloedt verschillende neurotransmittersystemen in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat). Vooral in combinatie met cafeïne zorgt theanine voor toename van mentale alertheid en focus, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt. Theanine heeft neuroprotectieve eigenschappen en remt leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.