Maak kennis met… Tamara Vogel-Langenberg

Het is ruim 6 jaar geleden dat ik Johan leerden kennen als personal trainer.
Toen hij ruim 4 jaar geleden zijn droom uitsprak en aangaf dat hij een eigen Crossfit box wilden openen, was ik meteen enthousiast! Natuurlijk ga ik mee.

Voordat ik Johan leerde kennen hield ik helemaal niet van sport. Eigenlijk hield ik ook niet van groepslessen. Ik denk dat, dat door onzekerheid kwam. Personal training en zelf trainen daar voelde ik me altijd het beste bij. Ik was als de dood om iets niet te kunnen of als laatste te eindigen met een work-out.

Maar vanaf moment 1 toen ik bij (toen nog) Tokkies Box binnenliep voelde ik me thuis. Kleine groepjes in het begin, soms zelfs maar met 2 mensen in een les. Dit groeide al snel uit naar volle lessen. Wat was het gaaf om dit van het begin af aan opgebouwd te zien worden. Het was hard werken met vallen en opstaan. Kleine groepstrainingen, waarbij voor iedereen aandacht was voor een juiste techniek, maar we leerde ook wat crossfit inhield. Een community, ieder op zijn eigen niveau, een gezonde levensstijl. Ik leerde vooral dat je elkaar sterker kunt maken, dat je door een positieve mindset een ander kunt helpen met zich te ontwikkelen! Het maakt niet uit hoe fit je bent, of hoe ‘goed’ je bent! Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen niveau!
Voor mij maakte dit dat ik terug wilde blijven komen, je werkt aan een betere versie van jezelf!

Ik leerde dat niets onmogelijk is, dat door de juiste begeleiding, training en mindset je,je doelen kunt bereiken. Hierdoor heb ik zelfs meegedaan aan wedstrijden.

In de tussentijd werd ik ook zwanger. Juist doordat alles op mijn niveau werd aangepast kon ik tot een dag voor mijn bevalling blijven trainen. Ook na mijn bevalling heb ik snel de draad weer op kunnen pakken!

Johan ontwikkeld het WodRX plan. En dit plan werd elk jaar weer aangescherpt. Toen we 2 jaar geleden Crossfit Energy werden en we een grote Box kregen gingen we terug naar de basis. Maar de 5 elementen voor voeding, herstel, mindset, connect en training kwamen nog meer naar voren.
Ik wist dat het Johan zijn droom was om uiteindelijk mensen specifiek te kunnen laten trainen. Ik vind het dan ook zo gaaf om te zien dat hij dit nu kan realiseren. Door een juist team, hardwerkende mensen, is die droom nu werkelijkheid geworden. Zo mooi om te zien dat mensen die aan kracht of strenght willen werken dit nu ook doen, of juist mensen die zich meer willen richten op trainen van skills en conditie deze specifieke lessen nu ook kunnen volgen.
Je ziet echt dat iedereen op zijn eigen manier beter wordt.

Voor mij heeft crossfit mijn leven veranderd. Het is niet alleen sporten, maar een onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb er vrienden leren kennen, vrienden zien ontwikkelen, maar vooral geloof in mezelf gevonden.
Ik ben trots dat mijn gezin en ik vanaf het begin deze geweldige ontwikkeling van de Box heb mogen meemaken!