Corien van de Masters 45+

“Door een enthousiaste collega (Patricia) die bij jullie Crossfit doet, wilde ik me aanmelden voor de eerstvolgende beginnerscursus Crossfit Energy.” Met deze mail aan de box begon het in april 2018….

Wat een enorme spierpijn de eerste weken. Na een paar keer de reguliere les te hebben gevolgd, mocht ik me als 51 jarige aansluiten bij de Masters 45+. Wat fijn om met leeftijdsgenoten te sporten, en ook deze groep bleek bijzonder fanatiek te trainen. We supporten en motiveren elkaar, en iedereen is wel ergens goed in. Dat maakt dat je iedere keer net dat stapje verder zet.

De goede begeleiding van de coaches op techniek, mobiliteit en balans zorgt bij mij voor meer kracht en uithoudingsvermogen. De gezelligheid en saamhorigheid binnen de groep, maakt dat ik me sindsdien, elke week 2x inschrijf én ook train met plezier. Ik voel me fitter, sterker en ben 12 kg lichter. Dit merk ook bij mijn werk in de zorg. Sinds ik crossfit beoefen heb ik geen rugklachten meer. Oké, spierpijn heb ik regelmatig, maar ik weet van welke oefeningen dat komt, en dat voelt goed!

De afwisseling van de lessen, ieder op eigen niveau, kracht, ongeacht leeftijd of beperking, maakt Crossfitt een hartstikke leuke sport.

Met een paar Masters heb ik de volgende stap gezet en we gaan ervoor!

“Ik heb me al ingeschreven hoor! Ben heel nieuwsgierig hoe dit allemaal gaat lopen en heb er zin in!!!” Mijn laatste mail naar de box, n.a.v. de inschrijving voor de kwalificatie voor “The Dutch Throwdown 2020”.

Corien