Core en Balans

Deze leslijn is speciaal ontwikkeld om ons lichaam vanuit de basis te leren bewegen.

Door veelvuldig balansgerelateerde oefeningen uit te voeren daag je je lichaam uit om de interne samenwerking tussen de spieren te verbeteren. Het doel hierbij is om het lichaam op een correcte manier te leren welke spieren er op welk moment moeten samenwerken en tevens de juiste hoeveelheid kracht moeten leveren. Wanneer je deze samenwerking verbetert verklein je de kans op blessures en vergroot je je lichamelijke prestatievermogen op verschillende vlakken.

Ook geven we veel aandacht aan de corespieren van ons lichaam. De core bestaat uit meerdere spieren welke dagelijks nodig zijn bij alle bewegingen. Het is daarom zeer belangrijk dat onze core de juiste samenwerking beheerst en de corekracht op niveau is.

In de lessen van Core & Balans worden veel oefeningen uitgevoerd op een instabiele ondergrond. We maken hierbij gebruik van onder andere fitnessballen en gelkussens en er komen veel single leg oefeningen voorbij. Alleen in het conditionele gedeelte van de lessen is er focus op het zo snel mogelijk uitvoeren van de oefeningen. Tijdens de andere onderdelen in de les moeten de oefeningen juist langzaam, bewust en gecontroleerd worden uitgevoerd.

Proefles of direct inschrijven?

Druk dan gauw op de button aanmelden, en begin zo snel mogelijk!

Aanmelden